Z końcem lutego powróciliśmy do poniedziałkowych, cotygodniowych zajęć kulinarnych. Chłopcy pod bacznym okiem s. Anny i pań wychowawczyń przygotowują dla siebie kolację. Czasem jest to dla nich spore wyzwanie gdyż zajęcia nie polegają jedynie na zrobieniu prostych kanapek i herbatki. Kulinarne zadania są coraz trudniejsze, wymagające większego zaangażowania i wielu rąk do pracy. Ostatnio serwowane są np. naleśniki, placki ziemniaczane, zapiekanki, tortille, sałatki owocowo - warzywne, które znakomicie smakują i jeszcze lepiej wyglądają. Przecież wiadomym jest, że je się także oczami. Pomysły na poniedziałkowe menu w dalszym ciągu będziemy urozmaicać i rozszerzać.
Specjalny Ośrodek Wychowawczy prowadzony przez Zgromadzenie Sióstr Miłosierdzia św. Wincentego a Paulo w Łukowie